Παιδικά Τμήματα TAEKWONDO
Παιδικά Τμήματα TAEKWONDO

Το taekwondo είναι αναμφισβήτητα η αγαπημένη πολεμική τέχνη όλων των παιδιών!

Αρέσει τόσο σε κορίτσια όσο και σε αγόρια.

Ο λόγος που το tawkwondo είναι τόσο αγαπητό ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες είναι ότι συνδυάζει στοιχεία γυμναστικής και βοηθάει στην διαμόρφωση του χαρακτήρα με σκοπό τα παιδιά να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, κινητικές δεξιότητες αλλά και χρήσιμα στοιχεία για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, όπως σεβασμό, αυτοέλεγχο, ευγένεια, άμιλλα και ειλικρίνεια.

Τα προγράμματα αρχαρίων, απευθύνονται σε παιδιά από την ηλικία των 4 ετών.

Με την καθοδήγηση των έμπειρων προπονητών τα παιδιά μέσω προπόνησης βασισμένης, κυρίως στο παιχνίδι , αναπτύσσουν το μυοσκελετικό τους σύστημα, αποκτούν αντίληψη του χώρου και της απόστασης, ισορροπία και συγχρονισμό κινήσεων.
Η ενασχόληση με το άθλημα του Ταεκβοντό προσφέρει στο παιδί σωματικές αλλά και πνευματικές ικανότητες.

Στην ηλικία των 4-6 ετών η προπόνηση βασίζεται στο παιχνίδι έτσι ώστε να βελτιώνει την αντίληψη την ισορροπία, τα αντανακλαστικά, τον σωματικό έλεγχο, την ταχύτητα κτλ. Γενικότερα το παιχνίδι είναι μια διαδικασία που βοηθά στην σωστή ανάπτυξη του παιδιού τόσο στην πνευματική όσο και στην κινητική-σωματική του υπόσταση.

Ο βασικός στόχος σε αυτή την ηλικία είναι η ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος του παιδιού, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων (αντίληψη του χώρου και της απόστασης, ισορροπία, συγχρονισμός κινήσεων κτλ), καθώς και η ΑΘΛΗΣΗ με την ευρύτερη έννοια μέσα από το παιχνίδι και δραστηριότητες που αρέσουν στο παιδί.

To Taekwodo δεν είναι ένα βίαιο άθλημα.

Αλλωστε η άσκηση βίας δεν σχετίζεται με την γνώση μιας πολεμικής τέχνης ενώ αντιθέτως η προπόνηση βοηθάει το παιδί να εκτονώνεται καθώς η αποσυμφόρηση εσωτερικών εντάσεων (θυμός, οργή, άγχος, λύπη κλπ), που μπορεί να έχει, το κάνει πιο ήρεμο και είναι σε θέση να διαχειρίζεται με ψυχραιμία «δύσκολες καταστάσεις» (έντονες διαφωνίες, τσακωμούς, καταστάσεις πανικού κ.α).

Επίσης η διαπαιδαγώγηση του παιδιού από τους Προπονητές είναι τέτοια ώστε τα παιδιά μαθαίνουν, να μην χρησιμοποιούν στο σχολείο ή στο σπίτι τους με αντίπαλο τα αδέλφια τους ή τους φίλους τους, αυτά που διδάχθηκαν στην προπόνηση.

Όσον αφορά την προπόνηση σε σχέση με την επικινδυνότητα, στατιστικές έχουν δείξει ότι έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες ένας αθλητής να τραυματιστεί κατά την διάρκεια της προπόνησης στο TAE KWON DO από ότι στο ποδόσφαιρο στο μπάσκετ ή σε άλλα αθλήματα.

Οι αρχάριοι αθλητές σπάνια έρχονται σε σωματική επαφή κατά την διάρκεια μιας προπόνησης αλλά και όταν αυτό είναι απαραίτητο, οι μικροί αθλητές φορούν όλα τα απαραίτητα προστατευτικά όπως θώρακα, κάσκα, καλαμίδες, βραχιονίδες κλπ.

Το TAEKWONDO είναι άθλημα με το οποίο μπορεί να ασχοληθεί ένα παιδί ανεξαρτήτως φύλου και σωματικής διάπλασης.

Από το 2004 που δημιουργήθηκε ο γυμναστικός αθλητικός σύλλογος ΄΄ΣΤΟΧΟΣ΄΄ με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τα παιδιά από 4 ετών και είμαστε συνεχώς δίπλα τους με ιδιαίτερη φροντίδα & προσοχή.